← Nieuws overzicht

HBVL: "Wat beton is voor aannemer, is kennis voor jurist"

Juridische kennis zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk toegankelijk maken. Dat doet Knowlex.be, een nieuw platform waarmee juristen kennis met elkaar kunnen delen. “Wat beton is voor een aannemer, is kennis voor een jurist”, zegt Nico Del Rio, een van de oprichters.

Knowlex.be, dat zijn drie jonge ondernemers uit Gent, Herentals en Limburg: Willem Delbare, Sophie De Cannière en Nico Del Rio Garcia. “Kennis wordt elke dag belangrijker”, legt Nico Del Rio uit. “Ook voor juristen. Om efficiënt te kunnen werken is het essentieel dat die juridische kennis goed geordend wordt en vlot toegankelijk is, binnen het eigen kantoor en daarbuiten.”

Vaak is dat volgens Nico Del Rio echter niet het geval. “Juristen die dagelijks te maken hebben met documenten, clausules, contracten en compromissen, hebben het vaak moeilijk om al die digitale bestanden te ordenen. Ze zijn niet opgeleid om orde te scheppen in hun digitale omgeving en behelpen zich bijgevolg met ingewikkelde mappenstructuren waar alleen zij de weg vinden.”

Dat gaat ten koste van de efficiëntie. “Het gebeurt nog al te vaak dat de ervaring en kennis binnen een kantoor niet efficiënt worden gebruikt en het warm water telkens opnieuw moet worden uitgevonden”, vertelt Nico Del Rio. “Of wat als een medewerker vertrekt? Waar zit al zijn kennis?”

Drie jonge ondernemers ontwikkelden op initiatief van uitgeverij KnopsPublishing een applicatie waardoor informatie over nieuwe wetgeving, rechtspraak en rechtsleer eenvoudig wordt opgeslagen en kan worden gedeeld. Ook modellen van contracten en brieven kunnen worden opgeslagen en hergebruikt. De informatie is beschikbaar voor alle juridische beroepen.

Juristen willen hun kennis echter ook vaak beschermen, en ook daar is een mouw aan gepast. Je kan de informatie beperkt toegankelijk maken, bijvoorbeeld alleen voor naaste collega’s. Pas enkele weken geleden gestart, kan de tool inmiddels op grote belangstelling rekenen, zowel van kleine kantoren als van grote internationale kantoren. (gc)

Bron: HBVL

20/6/2017

Ontdek hoe uw kantoor efficiënter kan werken met Knowlex.

Vraag een demo aan
Knowlex has everything to become the product to further digitize the legal market.
Schoups Lawyers
Knowlex biedt voor ons kantoor een zeer handige tool om kennis onderling en op efficiënte manier te delen en dit op een zeer gebruiksvriendelijke manier.
Van Eeghem OndernemingsAdvocaten
Een gebruiksvriendelijke interface en een uiterst performante zoekmotor, dat is Knowlex in een notendop.
Stibbe
De verschillende filters alsook het zoeken van trefwoorden in de tekst zelf, zijn echt wel een pluspunt.
Notaire Bogaert
Avec Knowlex, il existe enfin un programme convivial permettant de numériser facilement les connaissances du bureau.
Avocats Stappers
Knowlex laat Antwerpse advocaten toe om informatie op een heel eenvoudige manier op te slaan en te delen met confraters.
De Orde van Advocaten Antwerpen